Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen valójában a (kedvenc)lovad?

 

Milyen valójában

 

 

 

lovad?-GYORSTESZT

 

 

Kép

 

 

 

 

1.Szerinted melyik terephelyszínt élvezné legjobban a lovad?

 

a, egy szép erdőbe

 

b,tengerpartra (jó lenne...)

 

c,esőerdőbe

 

d, tópartra

 

2.Milyen versenyeken vennél részt vele?(amelyikben a legjobb) 

 

a, galopp

 

b, díjlovaglás

 

c, díjugratás

 

d, semelyiken sem

 

3. Milyen színű a pacid?

 

a, pej/sötétpej

 

b, fekete

 

c, szürke/deres

 

d, fakó/albínó

 

4. Milyen típusú a lovad?

 

a,  póni

 

b, kisló

 

c, nagyló

 

d, igás ló

 

 

 

5. Milyen csínytevéseket szokott gyakran csinálni?

 

a, lovaglás közben sokszor oldalazva elvisz máshova

 

b, hozzás dörgölőzik, miközben rajta van a kantár

 

c, rálép a lábadra (erősen)

 

d, vágtánál kicsit több ideig tartó galoppot fut

 

 

 

6. Milyen dicséreket kedvel a lovad leginkább?

 

a, két jónagy répát

 

b, ha a marját vakargatod, vagy megveregeted

 

c, elviszed egy jó kis vágtára ki a mezőre

 

d, lecsutakolásnál

 

 

 

A,Az állandó IZGŐ-MOZGÓ:

 

Pónid/lovad egy aktív típus ló. Ha edzéseken sűrűn nem is mutatja, egy olyan vér forr benne, egy olyan serkentő vér ami hatására, bármilyen helyzetben, az lehet edzés, terep, olyannyira beleélheti magát például az ügetésbe, vágtába, galoppba, hogy nem mindig képes azonnal megállni ezekből a helyzetekből.

 

(Ezekre a pillanatokra ajánljuk, hogy ha ez terepen következik be, olyan helyre vezesd  a lovad, ami jó dombos terület, és azokon föl le vágtázva menni, egy idő után fárasztó is lehet lovadnak, de így leginkább mégjobban erősödik a lába. Figyeld meg, egy idő után egy kicsi segítségre is már lépni fog!)

 

 

 

Ezért lovadhoz leginkább egyre jobban neheződő edzésterv kellene, ami az ilyen stílusú lóhoz leginkább illik.

 

 

 

B, Az ÉRZÉKENY:

 

Lovad nagyon érzékeny, de ugyanakkor két énje is lehet. Lehet egy érzékeny, sértődő oldala, de lehet egy csínytevő/határozott tulajdonsága is. Ilyenkor érdemes határozatlanabb, finom segítségeket nyújtani, de ha ez nagyon lehetetlen ki lehet próbálni a hosszú száron lovaglást, mikor kicsit nevelni is, de dícsérni is lehet a lovat. Minden egyes rossz mozdulatnál, nem rángatni kell a szárat, hanem, próbálj testsúly segítségével, kisebb szársegítséggel megoldani a problémát.

 

 

 

Mindenesetre figyelj, vigyázz rá, gondoskodj róla, nagy szeretettel lásd el, ne félj, ezt viszonozni is fogja pacid!

 

Lovadhoz ne bánj mindig keményen, de ha kell, légy határozottabb!

 

C, A VIRGONC:

 

Ahogy te is, lovad is egy ravasz, virgonc, mégis kedves paci. Jobb, ha úgy vigyázol rá, mint ahogy senki másra, mert könnyen megvadulhat, veszélybe sodorhatja saját magát lovad. Ha esetleg egyszer rájön, hogy lehet sarokba szorítani lovasát többször meg is ismétli, amiről nehezen, de mégis hatásosan lehet szoktatni,akár  egy-egy ilyen csínytevéséről is. Mindenesetre, az ilyen lovak a legszeretetigényesebb lovak is, ezért sok figyelmét igényelnek!

 

 

 

 

 

Akinek ilyen lova van az kapta a legizgalmasabb lovat! (ezt érthetjük a saját lovadra, vagy csak arra a lóra akit lovagolni szoktál!)

 

 

 

D, Az ENGEDELMES:

 

Lovadat, érdemes lenne versenyeken is kipróbálni, de persze előbb meg kell, hogy legyenek azok a képességei, és hogy ezeket a színvonalas képességeket, megfelelően hasznosítani is tudja, aminek persze az a megoldása, hogy nap, mint nap edzeni kell vele, türelemmel, odafigyeléssel, és megfelelő tervek szerint.(edzésterv)Ha esetleg igás ló, hasznos lenne belovagolni, és hobbilóként is megmutatni énjét.

 

Ezen például segíthet a Lovas Nemzet, mely cikkeiben már találkozhattunk a témával, ezért érdemes az előzőket megvenni, vagy lehet ilyen témájú könyveket is kapni, de ehhez nagy türelem kell, semmi idegeskedés, hiszen egyrészt a ló is érzi, másrészt nem lesz hajlandó engedelmeskedni, már pedig az ilyen lovak nagyon

precízek, nagyon szeretik pontosan elvégezni dolgukat, és várni a dicséreteket, de megelégszenek egy kis megveregetéssel, az is sokat jelent számukra; ez is jelenti, hogy érzékenyek komolyan kell őket venni. Az ilyen lovak szeretik az izgalmas terepeket, az érdekes helyszíneket!