Csemegék lovaknak
Isteni csemegék
Figyelem!!!! A cukorrépa pépet 12 órát kell ázni hagyni,mert ha nem, akkor a ló torkában kezt el dagadni a pép, és ez pedig a ló fulladásához vezethet!!!!!
Töltött alma
hozzávalók:
1 nagy alma
egy kevés zab
rozsos kétszersült, morzsálva
répadarabok
Elkészítés: Vágd le az alma felső részét, tedd félre. Kapard ki a gyümölcs belsejét. Keverd össze a zabot, a morzsát és a répadarabokat. Facsard ki a kikapart almát, és add a gyümölcshúst a keverékhez. Töltsd az egészet az alma üregébe, és tedd a tetejére a félretet almakalapkát.
Répa ínyenc lovaknak
hozzávalók:
1 répa
egy kevés zab
egy kevés méz
Elkészítés: Mosd meg és pucold meg a répát. Kend be mézzel, majd forgasd zabba, hogy a répát teljesen befedje.
Lópalacsinta
hozzávalók:
2 répa
8,5 dkg finomliszt
1,5 dl tej
1 tojás
vaj
Elkészítés: Pucold meg és reszeld le a répát. Egy tálba tedd bele a lisztet, üsd bele a tojást, és add hozzá a tej felét. Keverd simára, ne legyenek benne csomók. Most add hozzá a maradék tejet és a reszelt répát, s egy habverővel keverd tovább. A palacsintatésztának kicsit krémesebbnek kell lennie. A palacsintasütőben olvassz fel egy kevés vajat, és süsd ki a palacsintákat.
Zsúrcsemege
hozzávalók:
6 szelet rozsos kétszersült
2 alma
1-2 db répa
egy kevés pépesített cukorrépa ( 12 óráig áztatni!!!)
Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, és kend a krémet a kétszersültekre. Díszísd salátalevéllel.
Mézes szendvics
hozzávalók:
2 szelet rozsos kétszersült
méz
Elkészítés: Bőségesen kendd be mézzel az egyik kétszersültet, és borítsd be a másik szelettel. Egyszerü és nagyszerű lónyalánkság!
Almaszeletek
hozzávalók:
1 alma
10 tk cukor
Elkészítés: Vágd vékony szeletekre az almát, és helyezd őket egy tálcára. Szórd be cukorral az almaszeleteket, és tedd ki a tálcát a napra egy pár órára, hogy ropogósra száradjanak.
Szülinaposok kedvence
hozzávalók:
2 kör alakú rozsos kétszersült
2 alma
2 répa
porcukor és kevés víz a díszítéshez
Elkészítés: Reszeld le az almát és a répát, keverd össze, és kenj belőle az egyik kétszersültre. Tedd a tetejére a másik kétszersültet. Adj a porcukorhoz egy kevés vizet, és keverd, amíg fényes, és kicsit híg masszát nem kapsz. Töltsd bele egy műanyag zacskóba, vágj a zacskó sarkán egy apró lyukat, és írj vele valami kedveset a kétszersült tetejére.
Fincsi lótorta
hozzávalók:
2 kör alakú rozsos kétszersült, lyukkal a közepükön
8 dkg zabpehely
1 répa reszelve
1 egész répa
almakarikák
Elkészítés: Keverd össze a zabpelyhet a reszelt répával, és kend az egyik létszersültre. Fedd be a másik szelettel, és díszítsd a tetejét almakarikákkal. Végül szúrj a lyukba egy egész répát.