Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csemegék lovaknak

Isteni csemegék

 

 

 

 

Figyelem!!!! A cukorrépa pépet 12 órát kell ázni hagyni,mert ha nem, akkor a ló torkában kezt el dagadni a pép, és ez pedig a ló fulladásához vezethet!!!!!

 

 

 

 

 Töltött alma

hozzávalók:

1 nagy alma

egy kevés zab

rozsos kétszersült, morzsálva

répadarabok

Elkészítés: Vágd le az alma felső részét, tedd félre. Kapard ki a gyümölcs belsejét. Keverd össze a zabot, a morzsát és a répadarabokat.  Facsard ki a kikapart almát, és add a gyümölcshúst a keverékhez. Töltsd az egészet az alma üregébe, és tedd a tetejére a félretet almakalapkát.

 

Répa ínyenc lovaknak

hozzávalók:

1 répa

egy kevés zab

egy kevés méz

Elkészítés: Mosd meg és pucold meg a répát. Kend be mézzel, majd forgasd zabba, hogy a répát teljesen befedje.

 

Lópalacsinta

hozzávalók:

2 répa

8,5 dkg finomliszt

1,5 dl tej

1 tojás

vaj

Elkészítés: Pucold meg és reszeld le a répát. Egy tálba tedd bele a lisztet, üsd bele a tojást, és add hozzá a tej felét. Keverd simára, ne legyenek benne csomók. Most add hozzá a maradék tejet és a reszelt répát, s egy habverővel keverd tovább. A palacsintatésztának kicsit krémesebbnek kell lennie. A palacsintasütőben olvassz fel egy kevés vajat, és süsd ki a palacsintákat.

 

Zsúrcsemege

hozzávalók:

6 szelet rozsos kétszersült

2 alma

1-2 db répa

egy kevés pépesített cukorrépa ( 12 óráig áztatni!!!)

Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, és kend a krémet a kétszersültekre. Díszísd salátalevéllel.

 

Mézes szendvics

hozzávalók:

2 szelet rozsos kétszersült

méz

Elkészítés: Bőségesen kendd be mézzel az egyik kétszersültet, és borítsd be a másik szelettel. Egyszerü és nagyszerű lónyalánkság!

 

Almaszeletek

hozzávalók:

1 alma

10 tk cukor

Elkészítés: Vágd vékony szeletekre az almát, és helyezd őket egy tálcára. Szórd be cukorral az almaszeleteket, és tedd ki a tálcát a napra egy pár órára, hogy ropogósra száradjanak.

 

Szülinaposok kedvence

hozzávalók:

2 kör alakú rozsos kétszersült

2 alma

2 répa

porcukor és kevés víz a díszítéshez

Elkészítés: Reszeld le az almát és a répát, keverd össze, és kenj belőle az egyik kétszersültre. Tedd a tetejére a másik kétszersültet. Adj a porcukorhoz egy kevés vizet, és keverd, amíg fényes, és kicsit híg masszát nem kapsz. Töltsd bele egy műanyag zacskóba, vágj a zacskó sarkán egy apró lyukat, és írj vele valami kedveset a kétszersült tetejére.

 

Fincsi lótorta

hozzávalók:

2 kör alakú rozsos kétszersült, lyukkal a közepükön

8 dkg zabpehely

1 répa reszelve

1 egész répa

almakarikák

Elkészítés: Keverd össze a zabpelyhet a reszelt répával, és kend az egyik létszersültre. Fedd be a másik szelettel, és díszítsd a tetejét almakarikákkal. Végül szúrj a lyukba egy egész répát.